Blizanci, Pripovijetka o grešnoj žudnji

Blizanci, Pripovijetka o grešnoj žudnji, Luna je jecala u naručju tamnokosog mladića. Bio je to Lovino, njen davno izgubljeni brat blizanac. Dok ga je grlila, u sjećanje su joj dolazile igre koje su igrali dok su bili djeca, staze kojima su išli, planinski izvor sa kog su svakoga jutra pili svježu vodu. Bila su to divna vremena, ali nažalost nisu potrajala dugo.
 
Naime, njihova porodica je bila jako siromašna i roditelji nisu imali drugog izbora, nego da se odreknu jednog djeteta zarad drugog, kako bi prehranili barem jedno. U to vrijeme harala je velika glad u južnoj Italiji, i na selima nije bilo dovoljno hrane. Tata i mama su odlučili da zadrže djevojčicu, a dječaka su dali na usvajanje. Ali dječak je porastao i postao mladi muškarac, i eto, nakon više od deceniju, blizanci su konačno bili zajedno.
 
“Porasla si”, primijeti Lovino. Oči su mu šarale po sestrinom tijelu; po njenim širokim kukovima, zanosnim bedrima, grudima koje su izvirivale iz tijesnog prslučeta. A tek njena predivna kosa, duga i valovita, rasula se po ramenima. Ne, to više nije bila ona mala djevojčica koje se Lovino sjećao; sada je to bila jedna odrasla djevojka, zapravo mlada žena. Toliko se promijenila i porasla, da je ne bi mogao prepoznati. Pa ipak, njene ljupke oči boje meda ostale su iste.
 
Lovino osjeti kako mu srce ubrzano kuca, a prsti sami od sebe poletješe ka sestrinim obrazima, zatim se jagodice spustiše niz vrat, pa sve niže… Luna, koja je dotad gledala brata s nježnošću u očima, sad najednom kao da se lecnu. Nisu joj prijali njegovi dodiri.
 
“Lovino”, tiho ga oslovi, ali on ne htjede da je sluša. Umjesto toga, ruke je već položio na njen grudni koš i teško disao, opipavajući sestrine grudi. Ona se prestravi i odgurnu ga od sebe. “Brate moj slatki, ne valja ti rabota. Prestani, molim te”, ali Lovino je stegnuo Lunu uza se. Vidjelo se da nema namjeru da je pusti.
 
Utom se začu pseći lavež i kukurikanje pijetla. Mladić se trgnu i odmače se od sestre, kao oparen. “Izvi…procitaj vise na Pusica.com