Mamine greske 12

Ivan je bio u kuhinji kad mu je majka sišla dole. Otuširala se, imala je bade mantil na sebi sa peškirom omotanim oko sveže oprane kose. Ivan se ustao, usuo joj šolju kafe i seo preko puta nje.
Nastavak od mamine greske 11
„Čini mi se kao da sam zabrljao, jel da?“, reče on.
„MI smo zabrljali sine. To je moja greška koliko je i tvoja.“
Ivanu je stvarno laknulo jer je već preuzeo celokupnu odgovornost za učinjeno. „Šta ćemo da radimo“ Ako…ako… ti zatr.. zatrudniš…?“
„Znam, delimično i nisu baš zgodni dani u mesecu također. Treba mi malo vremena da razmislim. Nikada nije trebalo da uopšte ode ovoliko daleko.“ „Pogledala je sinovo tužno lice i tog trenutka srce joj se otopilo. Nagnula se i uhvatila ga za ruku. „Prebrodićemo sve ovo zajedno. Volim te srećo mamina jedina.“
„Volim i ja tebe,“ uzvratio je Ivan, gledajući majku u oči. Dodao je, „ali… ne kao što sin voli majku.“
„I za mene je to već poodavno prešlo tu granicu.“ Stisnula mu je ruku ponovo.
„Moramo li..znaš… prestati sa ovim što radimo?“
Mira je ustala i uzdahnula, hodajući do šanka kako bi uzela još jednu šolju kafe. Kada je nasula šolju vrele kafe okrenula se prema sinu i nagnula na šank. Savila je jednu nogu, puštajući da joj mantil padne malo ustranu kako bi otkrila jednu svoju butinu golu.
Ivanove oči su se odmah zalepile za majčine noge, i opet prema njenom licu dok je željno očekivao odgovor.
Mira je uzela gutljaj kafe. Znala je da tako odgovlačeći izluđuje sina, ali je dobro znala da mu svoju pičku više nikada neće uskraćivati jer je otkrila čari mladosti i mladog kurca za sebe, nije svejedno htela da prebrzo odgovori, dajući tom odgovoru neku čar i vrednost. „Naravno da nećemo prestati, mami sada treba tvoga kurca više nego ikada pre“ rekla je konačno, smejuljeći se dok je srkala kafu polako.
Ivan je hteo tog trenutka da skoči preko šanka i zagrli je, ali se suzdržao. Hteo je da ostavi majku da uživa u svom trenutku.
„Moraću da odem kod doktora da uzmem recept za pilule…ako već i nisam tru…procitaj vise na Pusica.com