Mamine greske 13

Nekoliko nedelja kasnije Ivan je došao sa lošim vestima iz škole. Bio je u opasnosti da padne jedan predmet i bojao se da kaže majci. Dok su njegove ocene padale (bez majčinog znanja) od kako su počeli svoju zabranjenu vezi i po božijim i po ljudskim zakonima, ovo je stvarno bila jedina stvar u kojoj bi mogao pasti. To bi molo ugroziti njegovu stipendiju i znao je da bi to majku jako razočaralo.
 
Nastavak od mamine greške 12
Ta vest je jako pokvarila dan, kada je on već bio uzbuđen zbog poklona koji je kupio majci za rođendan.
Kad je Ivan došao kući, bio je iznenađen kad je video majku da je došla kući s posla i da sedi za stolom. Bila je vidljivo uzbuđena, ali je mislio da je to zbohđg njenog dolazećeg rođendana. Mada nije razmišljao o majci kao o starijoj ženi, znao je da puneći 39 godina, za neke pada teže nego da pune 40. „Mama, šta nije u redu?“ upitao je.
Pogledala ga je, oči su joj bile crvene i vlažne, pružila mu je cilindrični uređaj koji je ličio na termometar.
„Šta je ovo mama?“ upitao je dok je gledao maleni prozo na koje se jasno video plus simbol. Protresao je glavom u neznanju jer nije razumeo o čemu se radi.
„TRUDNA SAM SINE, TRUDNA,“ reče Mira, sa suznim očima, koje su joj curile niz obraze.
Ivan je bio zabezeknut. Pričali su o mogućnosti da zatrudni, ali nije baš nešto preterano razmišljao o tome od tada.
Seo je nekako sav u neznanju kako da reaguje preko puta majke. „Da li si sigurna…mislim…mogu li ti testovi da greše?“
„99% tačnost.“
„O bože.“ Pobledeo je Ivan. „Žao mi je mama. Moja je greška.“
„Možda i nije tvoje,“ računajući na onaj put kada se jebala sa ocem da se obezbede za svaki slučaj.
Pogledao je majku, i rekao. „Da, baš.“
„Moguće je.“ Njeno lice je pokazivalo da i ona ustvari nije verovala da je dete u njoj dete njenog muža, jer je je sin već toliko puta punio i prepunio spermom da nema šanse da dete nije njegovo.
„Već sam zakazala kod doktorice koja je ujedno i moja dobra prijateljica. Htela sam da bi da recept za pilule…procitaj vise na Pusica.com