Mamine greske 2

Ivan je uzeo mobilni da nazove kuću, ali je odustao kada mu se telefonska sekretarica javila po treći put. Želeo je da se javi majci da će doći kući večeras umesto da ostane da prespava kod Darka (Mamine greške). Darko se razboleo, zakačio neki grip i samo leži u krevetu. Ivan nije ostavljao nikakvu poruku majci na sekretarici, pretpostavljajući da još nije došla kući sa posla. Pao je već mrak kad je stigao kući. Ispred kuće su bila parkirana kola koja nije prepoznavao. Obišao je oko kola čudeći se ko bi to mogao da bude, jer se ne seća da mu je majka rekla da će imati goste. Bila je to crna bembara, onako sva ulickana. To i nije bilo nešto čudno za njihov komšiluk, ali je ipak nije prepoznao. Bacio je pogled unutra, ali nije našao ni najmanji trag koji bi mu ukazao na to kome auto pripada. Kada je pogledao kuću, činilo se da nijedno svetlo unutra ne sija.
Zaokupio ga je čudan osećaj…kao da mu se stomak spušta u pete. Iako nije sumnjičav po prirodi, nešto se ovde nije uklapalo. Otključao je vrata, (hvala bogu cilindar je sa leptirom pa ne treba ključ iznutra da bude u bravi) ušao i zatvorio ih što je tiše mogao. Ušao je tiho u veliko predsoblje, bacivši prvo pogled u kuhinju, a zatim i u trpezariju. Nigde nikoga niti kakvog svetla. Odjednom čuo je zvuk iz hodnika u visini dnevne sobe. Srce mu je stalo dok se polako na prstima približavao sobi. Evo ga opet! Zvučalo je kao uzdah. Sačekao je koji trenutak pre nego što je opet nastavio. Osećao se kao provalnik u sopstvenoj kući. Kada je došao do vrata okrenuo se leđima zidu i čučnuo. Izbacio je glavu kroz vrata tek toliko da vidi šta se dešava u dnevnoj sobi. Kao i sve ostale prostorije i dnevna je bila u mraku. Međutim, rešetka nije bila ispred kamina, pa je vatra onako razbuktala bacala senke po zidovima.
A onda se zamalo zagrcnuo. Na trosedu je bilo dvoje ljudi. Jedno od njih je njegova majka ili je bar mislio da je to ona. Ovakvu odeću nije nikada video na njoj. Kada su mu se oči malo prilagodile, shvatio je sa už…procitaj vise na Pusica.com